« Tillbaka till Maskiner

Magnetborrmaskin

EJCA Bandsåg BS500

EJCA Bandsåg BS500 är den absolut bästa bandsåg du kan få tag i på marknaden idag. Den kostar lite mer än andra liknande bandsågar men det är väl placerade pengar om du tänker på vad du vill ha ut av en bandsåg och om du räknar maskinens förväntade livslängd.

EJCA BS500 saknar jämförelse. Vi har inte sparat in på något vid konstruktionen varken på funktionen, detaljerna eller miljön. Allt är av bästa kvalité. T.ex. den automatiska bromsen som bromsar mjukt och effektivt och som du aldrig behöver justera, eller att du enkelt kan flytta maskinen med en ”handtruck” (Urtag finns redan på maskinen). Prata gärna med någon som redan använder en BS500 så får du förvissa dig själv. EJCA BS500 är den optimala bandsågen där största vikt också är lagd vid säkerhet, miljö och arbetsvänlighet.

Den unika sågbladsledaren är i toppklass med slipade, härdade och kullagrade bladledarrullar runt om. Skyddet runt sågbladet är optimalt med ett snillrikt skydd av aluminium profiler med teleskop funktion. Den dubbla bordvaggan är mycket kraftig och stabil och går att tippa + 45 grader. Bandsågbladets spänning avläses på en skala som ger dig hjälp med att få rätt spänning. EJCA Service garanterar att du aldrig behöver bli stående, mer än en kort tid, med en bandsåg som inte fungerar.

Tillbehör:
Skyddsgrind för slöjdsalar som hindrar elever och andra att komma för nära maskinen.
Rundsågnings anordning ger dig möjlighet att såga cirkulära detaljer.
Geringsanhåll för geringssågning. 

Art. Nr. 999-BS500
Såghjuls diameter 505 mm
Sågbladets längd 4000 mm (Max 4040 mm, min. 3940 mm)
Största såghöjd 370 mm
Största sågdjup 500 mm
Bordets storlek 630 x 550 mm (tillverkat av gjutjärn)
Max sågbladets bredd 20 mm
Skärhastighet 21 (1260 m/min), i standardutförande
Motoreffekt 1,5 kW
Arbetshöjd 980 mm (över golvet)
Totalhöjd 2050 mm
Vikt (netto) 250 kg

Ladda ner produktblad

Entos allt för din hemsida